Tuesday 26 September 2023 | Home | Informatie | Multimedia | ANBI
Contact: mail#

Natuurwerkdag 6 november 2021

Ons natuurgebied is uitgeroepen tot gemeentelijke natuurparel. Het mooiste natuurgebied van Belfeld en omstreken.

De Stichting Natuurbeheer Brongebied Aalsbeek doet zaterdag 6 november 2021 weer mee aan de landelijke Natuurwerkdag. We willen op deze dag het volgende gaan doen:

- Het verwijderen van boomopslag (het snoeien van jonge boompjes) en het gesnoeide materiaal op takkenhopen leggen (neem zelf een takkenschaar mee als je die hebt).

- Maaisel bijeen rapen. Hooiharken hebben we zelf.

- Raster herstellen. Gereedschap hebben we zelf.

- Plastic opruimen.

- Riet verwijderen uit poelen (waadpak maat 46 en 43 hebben we zelf).

Als je zaterdag mee wilt doen is het handig om werkhandschoenen en eventueel laarzen mee te nemen. Ook kinderen zijn van harte welkom! 

De natuurwerkdag start om 9.30 uur bij de loods van Charles van Eijk, Verlengde Rietweg 4 in Belfeld, waar koffie, thee, limonade en iets lekkers klaarstaan en waar uitleg zal worden gegeven over de verschillende werkzaamheden. Rond 12.30 uur zal worden gezorgd voor soep en broodjes. Rond 14.30 uur sluiten we de vrijwilligersdag af met een drankje; mocht je eerder naar huis willen gaan of alleen ’s ochtends of ’s middags kunnen, dan is dat natuurlijk geen enkel probleem.

Aanmelden kan via deze site maar ook gewoon via info@faunaconsult.nl.

COVID-19; Op alle locaties van de Natuurwerkdag staat veiligheid centraal. We vinden het belangrijk dat de organisatoren en deelnemers veilig kunnen werken en iedereen deel kan nemen aan de Natuurwerkdag. Hiervoor volgen we de landelijke coronarichtlijnen van het RIVM en nemen we dus voorzorgsmaatregelen.

foto