Thursday 25 July 2024 | Home | Informatie | Multimedia | ANBI
Contact: mail#

NL Doet vrijwilligersdag 14 maart 2020

Vanwege COVID-19 afgelast

De Stichting Natuurbeheer Brongebied Aalsbeek doet zaterdag 14 maart weer mee aan de landelijke Natuurwerkdag. In het hele land wordt op deze dag gewerkt aan het behoud en herstel van natuur en landschap dichtbij huis (zie ook www.nldoet.nl). We willen op deze dag het volgende gaan doen:

-         Het verwijderen van boomopslag (het snoeien van jonge boompjes) en het gesnoeide materiaal op takkenhopen leggen.

-         Raster plaatsen en herstellen.

-         Plastic opruimen in het nieuw verworven gebied.

 

Als je zaterdag mee wilt doen is het handig om werkhandschoenen en eventueel laarzen mee te nemen. Ook kinderen zijn van harte welkom! Omdat het omzagen van boompjes zoals altijd veel werk is, worden jullie verzocht zoveel mogelijk snoeischaren en takkenscharen zelf mee te nemen.

De natuurwerkdag start om 9.30 uur bij de loods van Charles van Eijk, Verlengde Rietweg 4 in Belfeld, waar koffie, thee, limonade en iets lekkers klaarstaan en waar uitleg zal worden gegeven over de verschillende werkzaamheden. Rond 12.30 uur zal worden gezorgd voor soep en broodjes. Rond 14.30 uur sluiten we de vrijwilligersdag af met een drankje; mocht je eerder naar huis willen gaan of alleen ’s ochtends of ’s middags kunnen, dan is dat natuurlijk geen enkel probleem.

Aanmelden kan via www.nldoet.nl maar kan ook gewoon via info@faunaconsult.nl.

 

Hopelijk tot zaterdag 14 maart!

Met vriendelijke groet,

namens de Stichting Natuurbeheer Brongebied Aalsbeek

Charles van Eijk, Hans Hovens en Peter Jacobs

 

foto