Wednesday 19 June 2024 | Home | Informatie | Multimedia | ANBI
Contact: mail#

Vrijwilligersdag 2 november 2019

Beste vrijwilligers,

De Stichting Natuurbeheer Brongebied Aalsbeek doet zaterdag 2 november a.s. weer mee aan de landelijke Natuurwerkdag. In het hele land wordt op deze dag gewerkt aan het behoud en herstel van natuur en landschap dichtbij huis (zie ook https://www.natuurwerkdag.nl/locatie/brongebied-aalsbeek). We willen op deze dag het volgende gaan doen:

-              Plastic opruimen gebied.

-              Het verwijderen van boomopslag (het snoeien van jonge boompjes) en het gesnoeide materiaal op takkenhopen leggen.

-              Het verwijderen van lisdoddes.

-              Raster herstel en poorten plaatsen.

 

Als je zaterdag mee wilt doen is het handig om werkhandschoenen en eventueel laarzen mee te nemen. Ook kinderen zijn van harte welkom! Omdat het omzagen van boompjes zoals altijd veel werk is, worden jullie verzocht zoveel mogelijk snoeischaren en takkenscharen zelf mee te nemen.

De natuurwerkdag start om 9.30 uur bij de loods van Charles van Eijk, Verlengde Rietweg 4 in Belfeld, waar koffie, thee, limonade en iets lekkers klaarstaan en waar uitleg zal worden gegeven over de verschillende werkzaamheden. Rond 12.30 uur zal worden gezorgd voor soep en broodjes. Rond 14.30 uur sluiten we de vrijwilligersdag af met een drankje; mocht je eerder naar huis willen gaan of alleen ’s ochtends of ’s middags kunnen, dan is dat natuurlijk geen enkel probleem.

Aanmelden kan via https://www.natuurwerkdag.nl/locatie/brongebied-aalsbeek

maar kan ook gewoon via info@faunaconsult.nl.

 

Hopelijk tot zaterdag 2 november!

 

 

PS, als er mensen (liefst met een kettingzaag) zijn die hout voor hun kachel willen verzamelen, moeten ze dit ook even doorgeven aan Hans Hovens , via info@faunaconsult.nl

 

Met vriendelijke groet,

namens de Stichting Natuurbeheer Brongebied Aalsbeek

Charles van Eijk, Hans Hovens en Peter Jacobs

foto