Wednesday 19 June 2024 | Home | Informatie | Multimedia | ANBI
Contact: mail#

Vrijwilligersdag NL Doet 2018

De Stichting Natuurbeheer Brongebied Aalsbeek doet op zaterdag 10 maart weer mee aan NL doet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Jong en oud kan op deze dag werken aan het behoud en herstel van natuur en landschap dichtbij huis (zie ook  www.nldoet.nl/ ).

Tijdens deze natuurwerkdag bij de Aalsbeek zijn onder meer de volgende klussen gepland:

-          opruimen van plastic en ander afval in het gebied;

-          het afzagen/afmaaien van boompjes;

-          afgezaagd materiaal op takkenhopen leggen;

-          het opschonen van poelen;

-          het maken van takkenrillen op de steilwand.

         

Als je mee wilt doen is het handig om werkhandschoenen en laarzen mee te nemen: laarzen zijn echt aan te bevelen, omdat het in het gebied drassig kan zijn! Ook kinderen zijn van harte welkom! Het afzagen van boompjes is altijd veel werk; neem daarom zoveel mogelijk kettingzagen, snoeischaren en takkenscharen mee.

 

De vrijwilligersdag start om 9.30 uur bij de loods van Charles van Eijk, Verlengde Rietweg 4 in Belfeld, waar koffie, thee en limonade met iets lekkers klaarstaan en waar uitleg zal worden gegeven over de verschillende werkzaamheden. Rond 12.30 uur zal worden gezorgd voor soep en broodjes. Rond 14.30 uur sluiten we de vrijwilligersdag af met een drankje en een hapje; mocht je eerder naar huis willen gaan of alleen ’s ochtends of ’s middags willen komen, dan is dat natuurlijk geen enkel probleem. Wel graag aanmelden via  info@faunaconsult.nl, zodat we weten voor hoeveel personen broodjes en dergelijke gesmeerd moeten worden.

 

Hopelijk tot zaterdag 10 maart!

 

foto