Tuesday 26 September 2023 | Home | Informatie | Multimedia | ANBI
Contact: mail#

Vrijwilligersdag herfst 2015

De Stichting Natuurbeheer Brongebied Aalsbeek doet op zaterdag 7 november weer mee aan de landelijke Natuurwerkdag.  De Natuurwerkdag is een initiatief van LandschappenNL en vindt elke eerste zaterdag van november in elke provincie plaats. Jong en oud kan op deze dag werken aan het behoud en herstel van natuur en landschap dichtbij huis (zie ook www.natuurwerkdag.nl).

Tijdens deze natuurwerkdag bij de Aalsbeek zijn onder meer de volgende klussen gepland:

-          het opruimen van rommel (landbouwplastic, blikjes enz.);

-          het afzagen/afmaaien van boompjes;

-          afgezaagd materiaal op takkenhopen leggen

-          het opschonen van poelen

-          het bijwerken van het pad naar het vogelkijkscherm evenals de plek rondom het vogelkijkscherm.

Als je mee wilt doen is het handig om werkhandschoenen en laarzen mee te nemen: laarzen zijn echt aan te bevelen, omdat het in het gebied drassig kan zijn! Ook kinderen zijn van harte welkom! Omdat het zagen van boompjes het meeste werk is, wordt iedereen die mee wilt doen verzocht zoveel mogelijk kruiwagens, kettingzagen, bosmaaiers, snoeischaren en takkenscharen mee te nemen.

De vrijwilligersdag start om 9.30 uur bij de loods van Charles van Eijk, Verlengde Rietweg 4 in Belfeld, waar koffie, thee, limonade en vlaai klaarstaan en waar uitleg zal worden gegeven over de verschillende werkzaamheden. Rond 12.30 uur zal worden gezorgd voor soep en broodjes. Rond 14.30 uur sluiten we de vrijwilligersdag af met een drankje; mocht je eerder naar huis willen gaan of alleen ’s ochtends of ’s middags kunnen, dan is dat natuurlijk geen enkel probleem.

Graag aanmelden via www.natuurwerkdag.nl: in het kaartje klikken op de provincie Limburg en bij zoekwoord ‘Aalsbeek’ intikken, dan verder via ‘Info en aanmelden’: je krijgt dan een welkomstpakket én gratis werkhandschoenen. Aanmelden kan ook via info@faunaconsult.nl.

 

Hopelijk tot zaterdag 7 november!

 

Met vriendelijke groet,

namens de Stichting Natuurbeheer Brongebied Aalsbeek

Ton Borghs, Hans Hovens, Charles van Eijk

 

 

foto