Tuesday 26 September 2023 | Home | Informatie | Multimedia | ANBI
Contact: mail#

NLDoet

Beste vrijwilligers,

 

De Stichting Natuurbeheer Brongebied Aalsbeek doet op zaterdag 22 maart voor het tweede opeenvolgende jaar mee aan NLdoet. Dit is de grootste vrijwilligersactie van ons land, georganiseerd door het Oranje Fonds. Tijdens NLdoet steken mensen in het hele land de handen uit de mouwen bij maatschappelijke organisaties.

 

Wat is er op zaterdag 22 maart te doen? Tijdens deze vrijwilligersdag zijn ondermeer de volgende klussen gepland:

-        het opruimen van rommel (landbouwplastic, blikjes enz.);

-        het afzagen/afmaaien van boompjes;

-        afgezaagde materiaal op takkenhopen leggen.

Als je mee wilt doen is het handig om werkhandschoenen en laarzen mee te nemen. Ook kinderen zijn van harte welkom! Omdat het zagen van boompjes het meeste werk is,  wordt iedereen die mee wilt doen verzocht zoveel mogelijk kruiwagens, kettingzagen, bosmaaiers, snoeischaren en takkenscharen mee te nemen.

De vrijwilligersdag start om 9.30 uur bij de loods van Charles van Eijk, Verlengde Rietweg 4 in Belfeld, waar koffie, thee, limonade en wat lekkers klaarstaan en waar uitleg zal worden gegeven over de verschillende werkzaamheden. Rond 12.30 uur zal worden gezorgd voor soep en broodjes. Rond 14.30 uur sluiten we de vrijwilligersdag af met een drankje; mocht je eerder naar huis willen gaan of alleen ’s middags kunnen, dan is dat natuurlijk geen enkel probleem.

Mensen die alleen of met vrienden, collega’s of hun vereniging of sportclub in actie willen komen in het natuurgebied bij de Aalsbeek, kunnen zich aanmelden op www.nldoet.nl of rechtstreeks bij de Stichting, via info@faunaconsult.nl. Graag uiterlijk donderdag 20 maart aanmelden, zodat de cateringdames weten hoeveel broodjes en soep gemaakt moeten worden.

 

Hopelijk tot zaterdag 22 maart!

 

Met vriendelijke groet,

namens Stichting Natuurbeheer Brongebied Aalsbeek

Ton Borghs, Hans Hovens, Charles van Eijk

foto