Tuesday 26 September 2023 | Home | Informatie | Multimedia | ANBI
Contact: mail#

Succesvolle vrijwilligersdag!

Op 29 oktober 2011 waren er 's morgens meer dan 30 vrijwilligers bij elkaar om op deze zonovergoten dag aan het werk te gaan binnen ons natuurgebied. Voorafgaand aan de koffie, werd na een welkomstwoordje van de Stichtingsvoorzitter Ton Borghs, in een gezamenlijke actie samen met de voorzitter van de wildbeheereenheid Maasterras, Piet Visschers, een lint doorgeknipt waarmee het mooi opgeknapte schuilhutje De Boet officieel werd geopend (zie foto). De Stadsomroep Venlo heeft hier nog een film-item aan gewijd en in het radioprogramma van Peter Pasmans zijn twee bestuursleden geinterviewdOpening_De_Boet.jpg

  

Hierna werden de deelprojecten uitgelegd en de taken verdeeld. Er is deze dag heel hard gewerkt aan het  verhogen en vernieuwen van afrasteringen, er is een tijdelijke electrische afrastering geplaatst rondom een vijver zodat de Exmoors het opdringerige riet kunnen aanpakken (zie foto). 

rietmaaiers.jpg

  

Ploegjes voorzien van kettingzagen hebben op verschillende plaatsen de braamstruwelen vrijgesteld van boomopslag zodat dit interessante zomerbiotopen voor de boomkikkers kunnen worden. Weer anderen, waaronder veel jeugd! hebben van de afgezaagde takken rillen gemaakt. Dit biedt amfibieën en reptielen, maar ook vogels veel extra biotoopkwaliteit. Al met al kunnen we terugzien op een zeer geslaagde dag, waarvoor onze dank!

foto